Za poboljšanje energetske efikasnosti 1,5 milijardi dinara

Bez autora
Jan 03 2012

U Subotici je 30. decembra 2011. godine potpisan Ugovor o realizaciji projekata za poboljšanje energetske efikasnosti u Opštoj bolnici Subotica čija vrednost iznosi oko 30 miliona dinara. Direktor te zdravstvene ustanove Goran Bićanin potpisao je sa direktorom Fonda za zaštitu životne sredine Željkom Jurakić Ugovor o realizaciji projekta postavljanja solarnih kolektora vredan 21,28 miliona dinara, dok je Ugovor o postavljanju postrojenja za pripremu sanitarne tople vode, vredan osam miliona dinara, potpisao sa gradonačelnikom Subotice Sašom Vučinićem. Projekat će biti realizovan do maja 2012. godine i podrazumeva postavljanje 144 solarna kolektora ukupne aktivne površine od 335 kvadratnih metara. Opšta bolnica u Subotici primenom solarnog sistema može da uštedi 50 posto sredstava koja izdvaja za zagrevanje sanitarne vode, a nova investicija će se isplatiti za pet do šest godina.

Za poboljšanje energetske efikasnosti 1,5 milijardi dinaraU Subotici je 30. decembra 2011. godine potpisan Ugovor o realizaciji projekata za poboljšanje energetske efikasnosti u Opštoj bolnici Subotica čija vrednost iznosi oko 30 miliona dinara.

Direktor te zdravstvene ustanove Goran Bićanin potpisao je sa direktorom Fonda za zaštitu životne sredine Željkom Jurakić Ugovor o realizaciji projekta postavljanja solarnih kolektora vredan 21,28 miliona dinara, dok je Ugovor o postavljanju postrojenja za pripremu sanitarne tople vode, vredan osam miliona dinara, potpisao sa gradonačelnikom Subotice Sašom Vučinićem.

Projekat će biti realizovan do maja 2012. godine i podrazumeva postavljanje 144 solarna kolektora ukupne aktivne površine od 335 kvadratnih metara. Opšta bolnica u Subotici primenom solarnog sistema može da uštedi 50 posto sredstava koja izdvaja za zagrevanje sanitarne vode, a nova investicija će se isplatiti za pet do šest godina.

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja u Vladi Republike Srbije Oliver Dulić prisustvovao je potpisivanju ugovora i tom prilikom je najavio značajna ulaganja u energetsku efikasnost u Srbiji. On je precizirao da će Fond za zaštitu životne sredine izdvojiti 1,5 milijardi dinara za projekte iz ove oblasti u 2012. godini. Milijardu dinara biće plasirano u projekte energetske efikasnosti u javnim objektima, 300 miliona dinara u poboljšanje energetske efikasnosti stambenih objekata građana i 200 miliona u iste namene u privredi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik